top of page

DAF XF, XG en XG⁺ uitgeroepen tot International Truck of the Year

XF H₂ Innovation Truck ontvangt ‘2022 Truck Innovation Award’


DAF’s nieuwe generatie trucks voor het lange afstand transport is bekroond met de titel ‘International Truck of the Year 2022’. “De XF, XG en XG⁺ zijn de nieuwe norm op het vlak van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort”, stelt de jury na een serie uitvoerige testen. De prestigieuze onderscheiding werd uitgereikt op de truck en transport beurs Solutrans in het Franse Lyon. DAF ontving er bovendien de ‘2022 Truck Innovation Award’ voor de XF Innovation Truck met een interne verbrandingsmotor op waterstof.

De titel International Truck of the Year (IToY) wordt jaarlijkse uitgereikt aan een truck die het afgelopen jaar is geïntroduceerd en die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de efficiëntie van het wegvervoer. De jury gebruikt daarbij een uitgebreide reeks criteria, waaronder technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijeigenschappen, brandstofverbruik, ecologische 'footprint' en ‘Total Cost of Ownership’ (TCO).


De eerste in de industrie


“DAF is de eerste truckfabrikant die een geheel nieuwe generatie trucks introduceert die is ontwikkeld met de nieuwe Europese regelgeving op het gebied van voertuigafmetingen en -gewichten voor trucks in het achterhoofd”, aldus Gianenrico Griffini, voorzitter van de jury ‘International Truck of the Year’. “Het resultaat is een serie zeer aantrekkelijke en aerodynamische trucks die toonaangevend is in efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort. De nieuwe XF, XG en XG⁺ bieden een uitstekend direct zicht dankzij een grote, gebogen voorruit, zijruiten met lage raamlijnen en een ‘Kerb View Window’. Samen met het DAF Digital Vision System dat de traditionele zijspiegels vervangt en de nieuwe DAF Corner View-camera, garanderen ze ongeëvenaard zicht rondom en beschermen ze zo kwetsbare weggebruikers”.
De Nieuwe DAF XF, XG en XG+ zijn uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2022’ vanwege hun toonaangevende efficiëntie, veiligheid en chauffeurscomfort .


Een echte teamprestatie


De prestigieuze titel ‘International Truck of the Year 2022’ werd uitgereikt aan Harry Wolters, president-directeur van DAF Trucks. Hij droeg de prijs op aan alle ruim 12.000 DAF-medewerkers wereldwijd. “Het winnen van deze onderscheiding is een echte teamprestatie! Het ontwikkelen van de Nieuwe Generatie XF, XG en XG⁺ was het grootste innovatieproject in de meer dan 90-jarige geschiedenis van onze onderneming. De trucks zijn het resultaat van aandachtig luisteren naar de wensen van onze klanten en hun chauffeurs, onze heldere visie op de toekomst van duurzame en groene transportoplossingen én onze ambitie om altijd een stap verder gaan om de ultieme transportoplossingen te leveren. We zijn inderdaad de eerste vrachtwagenfabrikant die volledig gebruik maakt van de nieuwe Europese regelgeving met betrekking tot gewichten en afmetingen voor trucks. Dat levert onze klanten unieke voordelen op. Het is goed om de eerste te zijn, het is nog beter om de enige te zijn.”


IToY-juryvoorzitter Gianenrico Griffini vatte het juryrapport samen: “Met de introductie van de nieuwe generatie trucks heeft DAF een hightech programma voertuigen voor het zware segment geïntroduceerd dat een nieuwe maatstaf zet in de industrie. Bovendien is het toekomstgericht omdat het gebruik maakt van een compleet en zeer energiezuinig platform dat klaar is voor nieuwe generaties alternatieve aandrijflijnen en energiedragers.”Commentaires


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page