top of page

excellence-onderhoud bij de DAF dealer


DAF Nederland heeft in nauwe samenspraak met de DAF dealers een nieuwe onderhoudsformule ontwikkeld. Dat is DAF X/Y Excellence onderhoud. Aan het reguliere onderhoud zijn een aantal extra controles gekoppeld van componenten, die bij hogere kilometerstanden of intensief gebruik mogelijk aan vervanging toe zijn. Het gaat om een preventieve check plus eventuele software-updates. Is alles na de XY/Excellence onderhoud in orde dan biedt DAF een jaar lang mobiliteitsgarantie*.

Transport is topsport en daarom dient het materieel dat dagelijks in touw is in optimale conditie te zijn. Dat draagt bij aan een beter bedrijfsresultaat, een nog gunstiger brandstofverbruik en minder stilstand. Vanuit die gedachte is de X/Y Excellence onderhoudsbeurt tot stand gekomen.

Plus preventieve check en software-update

‘Het is een uitbreiding op de reguliere onderhoudsbeurten’, aldus Theo Klaassen, Service Manager bij DAF Nederland. ‘De monteur checkt een aantal specifieke delen op de mate van slijtage, zoals bijvoorbeeld de koppeling of onderdelen van het mechanisme bij meesturende assen. We weten bij welke kilometerstanden en/of intensief gebruik, zoals in stadsdistributie, nadere inspectie van deze delen zin heeft om binnen een jaar een extra bezoek aan de werkplaats of zelfs stilvallen van de truck te voorkomen.’

Het werkt eenvoudig en snel. De DAF technicus voert het chassisnummer van het voertuig in en krijgt via het elektronisch werkplaatssysteem een lijst van controlepunten. Tegelijk worden de allerlaatste software-updates doorgevoerd. Eigenaar en chauffeur ervaren hierdoor de voordelen van de nieuwste technische updates.

Ongepland werkplaatsbezoek minimaliseren

Klaassen: ‘De X/Y Excellence onderhoudsbeurt zal een gunstige invloed op het brandstofverbruik hebben en zal dankzij preventief reparatie-advies ongeplande werkplaatsbezoeken minimaliseren.’

Op dit moment is de uitrol en implementatie van DAF X/Y Excellence binnen het netwerk van de Nederlandse DAF dealers in volle gang. Medio november is de uitgebreide onderhoudsbeurt beschikbaar voor klanten. Die krijgen een jaar lang bijbehorende mobiliteitsgarantie als de technicus vaststelt dat de truck er weer een jaar tegen kan.

* Onder voorwaarden

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page