top of page

Met DAF loopt het gesmeerd bij Berkman Energie Service

Johannes Berkman begon in 1903 een kolenhandel in Barendrecht. Nu een ruime eeuw en vier generaties later is Berkman Energie Service uitgegroeid tot wereldwijde speler in transport en levering van brandstoffen en smeermiddelen. BEST Trucks Barendrecht B.V. leverde onlangs twee DAF’s XF 440 aan het familiebedrijf. Het bedrijf kocht in 1966 zijn laatste DAF, dus deze nieuwe overeenkomst is bijzonder. ‘Een oud-collega van mij werkt bij BEST Trucks Barendrecht B.V. en zo maakten wij opnieuw kennis met het merk’, vertelt Pieter Berkman, die samen met zijn broer Jan nu als vierde generatie Berkman aan het roer staat. Met de aanschaf van de beide nieuwe DAF’s staan nu in totaal zeven tankcombinaties ter beschikking. De keuze voor de DAF’s XF 440 was snel gemaakt. ‘Met name de kilometerkostprijs sprak ons aan. Hierdoor kunnen we concurreren met het beroepsgoederenvervoer. Verder zijn de DAF’s geschikt voor 50 ton treingewicht. Samen met een laag eigengewicht van de trekkers kunnen wij efficiënt brandstof vervoeren. Daarnaast zijn de nieuwe DAF’s aantrekkelijk voor de chauffeurs, met een mooie, ruime cabine en afwerking.’ Van familiebedrijf naar wereldspeler Hans Berkman, de vader van Pieter en Jan, gaf vanaf de jaren zeventig tot 1996 leiding aan het bedrijf. ‘Eigenlijk zitten we al sinds begin vorig eeuw in de brandstoffen. Mijn opa, Johannes Berkman, nam in 1903 de kolenhandel over van zijn werkgever. In 1915 begon hij met het leveren van kolen aan huis’, vertelt Hans. In 1960 kwam daar de verkoop van olie bij. De opening van een eerste fullservice-tankstation in Barendrecht was ook begin jaren zestig. Berkman Energie Service is inmiddels één van de grotere onafhankelijke leveranciers van brandstoffen en smeermiddelen in Nederland. De producten worden rechtstreeks aan de consument via Berkman-tankstations en per tankwagen aan grootzakelijke gebruikers geleverd. Naast Berkman Energie Service maakt Berkman Forwarding deel uit van de Berkman Groep. Berkman Forwarding is een internationaal expediteur, gericht op overzeese verschepingen met eigen kantoren in China, Vietnam en India. Hernieuwde kennismaking De hernieuwde kennismaking met DAF bevalt ook Hans goed. ‘Ik was bij de aflevering. De monteur die meekwam ken ik nog van vroeger. Ik ben zelfs even in de DAF geklommen, een hele andere beleving dan vroeger. Wat een comfort en prima kwaliteit. Bovendien biedt BEST Trucks Barendrecht B.V. een uitstekende service. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo. Ik vind dat mijn zoons met DAF een goede keuze hebben gemaakt!’

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page